“Cu regret, vă informăm că medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare din cadrul Spitalului de Urgență Nr 1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale, Maximishin Serghei Valentinovici a murit subit”, a anunțat unitatea medicală, fără a preciza însă cauza decesului.

Leonid Volkov, purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, a confirmat că Maximishin a fost cel ce s-a ocupat de tratarea opozantului lui Vladimir Putin. Serghei Maximishin conducea departamentul care l-a tratat pe Alexei Navalnîi și a fost responsabil de tratamentul său – în special de coma care i-a fost indusă”, a declarat Volkov.

“Maximishin știa mai mult decât oricine despre starea lui Alexei, așa că nu putem ignora posibilitatea unei mâini criminale. Totuși, nu este neobișnuit ca doctorii să moară în asemenea condiții din cauza sistemului medical precar al Rusiei. Mă îndoiesc că va fi vreo investigație în acest caz”, a mai adăugat acesta.

Medicul nu a dat declarații la momentul spitalizării lui Navalnîi, cu toate că ocupa o funcție de conducere.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday