Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, susține că persoanele arestate urmăreau să arunce în aer o porțiune a conductei.

Anterior, autoritățile de la Moscova au transmis că au intensificat măsurile de protecție ale conductei TurkStream, care transportă gaz rusesc din Rusia către Turcia, pe fondul scurgerilor până acum inexplicabile ale gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică și breșei conductei petroliere Drujba, din Polonia.

La începutul lunii octombrie, liderul rus Vladimir Putin a declarat că autoritățile din Ucraina au încercat să distrugă o secțiune a gazoductului TurkStream, iar, la sfârșitul lunii septembrie, Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse susținea că a prevenit un “atac terorist” plănuit de serviciile speciale ucrainene și care viza un complex de petrol și gaze care furniza energie Turciei și Europei. 

Surse: Reuters, Interfax

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday