Anunțul a fost făcut de Serghei Lavrov, ministrul rus al Afacerilor Externe, care a adăugat că și biroul de legătură al NATO din Moscova va fi închis. Ministrul precizează că decizia este o reacție la gestul NATO de a expulza opt diplomați ruși, pe motiv că sunt spioni.

În urmă cu 12 zile, un reprezentant al Alianței declara: “Confirmăm că am retras acreditarea a opt membri ai Misiunii ruse la NATO, fiind ofițeri de informații ruși nedeclarați. De asemenea, am redus numărul de poziții pe care Rusia le poate acredita în fața NATO la 10 (de la 20). Politica noastră față de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat apărarea ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei, rămânând totodată deschiși unui dialog constructiv.”

Presa rusă a scris că NATO ar putea să comunice cu Rusia prin intermediul ambasadei sale din Bruxelles, unde se află și sediul european al Alianței. NATO a suspendat cooperarea practică cu Rusia în 2014, după anexarea Crimeei, dar a ales să păstreze deschise canalele de comunicare cu statul.

Surse alternative: Associated Press, DW

Foto: Dreamstime / Ruletkka

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday