Vaccinul Sputnik V va fi disponibil, în primă fază, categoriilor de persoane care prezintă un risc mare de infectare, precum doctorii și personalul medical, profesorii sau muncitorii sociali. Aceștia vor beneficia de vaccinare gratuită. Vârsta maximă pentru vaccinare este de 60 de ani, iar persoanele cu probleme de sănătate serioase, femeile gravide sau cei care au suferit de boli respiratorii în ultimele două săptămâni nu se vor putea vaccina.

“În primele cinci ore de la anunțare, cinci mii de persoane s-au înscris pentru vaccinarea împotriva Covid-19 – doctori, profesori, muncitori sociali, cei care prezintă cel mai mare risc de infectare la momentul actual” a anunțat primarul Moscovei, Sergei Sobyanin. 

Rusia a înregistrat în ultimele 24 de ore 508 decese și un număr record de 28,782 persoane infectate. Moscova, epicentrul pandemiei de coronavirus în Rusia, a raportat aproape 8 mii de cazuri, în creștere de la 6.800 cu o zi înainte, și mult peste media de 700 pe zi, din luna septembrie. 

Vaccinul Sputnik V va fi administrat prin două injecții, cea de-a doua doză urmând a fi administrată la 21 de zile după prima. 

Moscova a reintrodus în octombrie un număr de restricții, după ce a renunțat total în iulie la măsurile adoptate la începutul pandemiei. Noile restricții impun o limită de 30% pentru numărul de muncitori ce lucrează în clădiri de birouri și învățământ online pentru copiii din școală gimnazială. 

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday