În total, pe lista prezentată de executivul de la Moscova se regăsesc peste 200 de produse care nu mai pot fi exportate, inclusiv vagoane de trenuri, turbine sau containere, notează Reuters.

În această categorie se mai regăsesc produse lemnoase (buștenii, foile de placaj sau așchii de lemn) precum și alte materiale obținute după exploatarea lemnului. Ministrul Industriei dă exemplul Finlandei, despre care spune că aduce din Rusia circa 15% din necesarul de aceste materiale și “nu cred că va reuși să găsească alternative”. 

Vânzările vor fi interzise către țările considerate neprietenoase, acestea fiind: statele UE, SUA, Ucraina Australia, Albania, Andorra, Regatul Unit și teritoriile asociate, Islanda, Canada, Liechtenstein, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, San Marino, Macedonia de Nord, Singapore, Taiwan, Muntenegru, Elveția și Japonia.

Zilele trecute, și Kievul a interzis exporturile de alimente esențiale precum grâu, porumb, zahăr și carne, pentru a preveni “o criză umanitară pe plan intern“.

Sursa: Reuters, Interfax

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday