Ca răspuns la sancțiunile unilaterale masive impuse de Uniunea Europeană, în conformitate cu principiul reciprocității care este de bază pentru dreptul internațional, partea rusă a extins semnificativ lista reprezentanților europeni și a structurilor europene a căror intrare pe teritoriul țării noastre este interzisă” a transmis Ministerul rus de Externe prntr-un comunicat. 

Documentul precizează că restricțiile vizează oficialii de la conducerea Uniunii Europene, inclusiv un număr de comisari europeni și șefi ai structurilor militare ale blocului comunitar, precum și mai mulți membri ai Parlamentului European care promovează politici anti-ruse. Ministerul rus de Externe consideră că deciziile Bruxelles-ului, prin care “impun în mod arbitrar restricții unilaterale” cetățenilor și organizațiilor rusești “depășesc toate limitele”.

Guvernul de la Moscova a reamintit că “orice acțiune ostilă din partea statelor membre UE va continua să fie întâmpinată în mod inevitabil cu un răspuns dur”.

Prin acțiunile sale, Uniunea Europeană nu numai că își deteriorează relațiile cu Rusia, dar pune în pericol și bunăstarea și securitatea propriilor cetățeni, precum și stabilitatea sistemului financiar și economic global”, a mai transmis Ministerul rus de Externe. 

UE, SUA și numeroase alte țări occidentale au impus sancțiuni economie și politice drastice Rusiei, care vizează unele publicații de stat și unii oligarhi ruși, ca răspuns la invadarea Ucrainei pe 24 februarie.

Surse alternative: Reuters, Interfax

Sursa Foto: Wirestock / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday