Filmul prezentat de echipa lui Navalnîi prezintă o schemă complexă de corupție referitoare la averea președintelui rus. Investigația a fost realizată cu ajutorul unui ONG numit Fundația Anti-Corupție (FBK), ce susține că a obținut planurile clădirii de la una dintre firmele subcontractante care a participat la construcție. FBK mai spune că a realizat randări 3D cu interiorul clădirii pe baza acelor planuri.

CNN precizează că nu a putut verifica această informație.

Conform planurilor, este vorba despre o suprafață de aproape 18 mii de metri pătrați, iar clădirea are 11 dormitoare, câteva camere de zi și de evenimente, un teatru, un cinematograf, un cazino și o brutărie.

FBK susține că proprietatea cuprinde și un teren de hochei, propria biserică, dar și o seră de 2.500 de metri pătrați. 

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a reacționat în urma aceste investigații: “Au început să reia aceeași poveste veche. În 2016 sau 2017 au menționat pentru prima oară despre un așa-numit Palat al lui Putin în Gelendzhik. Nu este adevărat. Putin nu deține un palat”.

Articolul integral: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday