Ksenia Thorstrom, parlamentară din districtului Semenovsky din Sankt Petersburg, a distribuit pe contul său de Twitter o petiție prin care i se solicită președintelui Vladimir Putin să demisioneze. Ea îi invită pe toți deputații municipali interesați să se alăture demersului.

“Noi, deputații municipali ai Rusiei, credem că acțiunile președintelui Vladimir Putin sunt dăunătoare viitorului Rusiei și al cetățenilor săi. Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse”, a scris doamna Thorstrom pe rețeaua socială.

Potrivit CNN, deja parlamentari din 18 districte regionale i-au cerut liderului de la Moscova să renunțe la funcție. Anterior, și Consiliul districtului Lomonosovski din Moscova a solicitat acest lucru: “Părerile și modelul dumneavoastră de guvernare sunt fără speranță depășite și împiedică dezvoltarea Rusiei și a potențialul uman al acesteia”.

Reamintim, săptămâna trecută deputații municipalității Smolninskoie din Sankt Petersburg au cerut punerea sub acuzare a lui Vladimir Putin, pentru înaltă trădare  Aceste acțiuni au loc la scurt timp după primele alegeri regionale și municipale ținute de Rusia după ce a invadat Ucraina, alegeri câștigate de candidații pro-Kremlin.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday