Ministerul rus al Apărării a confirmat miercuri că avioanele sale de război au bombardat ținte din provincia Idlib din Siria în ziua precedentă, conform agențiilor de știri rusești citate de Reuters. 

Potrivit ministerului, grevele aeriene au vizat numai militanții din frontul Nusra și nu au lovit zonele populate. Avioanele implicate în atac au decolat de la baza aeriană Hmeymim din Rusia din provincia Latakia.

Patru avioane ale armatei ruse au bombardat marți ținte din provincia Idlib. 

Președintele sirian Bashar al-Assad a jurat să recupereze fiecare centimetru din Siria și a câștigat mari bătălii împotriva rebelilor, de când Rusia și-a adus aportul, în 2015.

Marți se anunța că avioane de război rusești și siriene s-au ciocnit în provincia Idlib din Siria, cu câteva zile înainte de întâlnirea liderilor Rusiei, Iranului și ai Turciei, care ar discuta despre o eventuală ofensivă guvernamentală a Siriei.

Avioanele au bombardat satele dinn jurul orașului Jisr al-Shughour, pe marginea vestică a provinciei Idlib, ucigând 13 civili, dar nu și luptători, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului și unei surse a rebelilor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday