UPDATE: Presa locală transmite că bilanțul victimelor a urcat la 52 de persoane decedate, iar la acest moment în mină nu se mai află nicio persoană în viață.

Inițial, 11 persoane au fost declarate decedate după ce praful de cărbune dintr-un puț de ventilație s-a aprins și a provocat o explozie, iar mina a fost cuprinsă de fum. Printre persoanele decedate confirmate de oficiali se numără și trei salvatori, dar presa din Rusia relatează că numărul este mai mare.

Aproximativ 285 de persoane se aflau în mină la momentul exploziei, dintre care majoritatea au reușit să iasă la suprafață. 49 de persoane au fost transportate ulterior la spital.

Știrea inițială:

La momentul incidentului, în interiorul minei de cărbune Listvyazhnaya, în regiunea Kemerovo, se aflau câteva sute de persoane. Potrivit presei locale, praful de cărbune dintr-un puț de ventilație s-a aprins si a provocat o explozie.

Ministerul pentru situații de urgență a declarat că 45 de persoane au fost rănite și 237 au fost evacuate în siguranță, după ce un fum gros s-a răspândit în mină joi dimineața. Pe baza unor informații preliminare “un număr de muncitori au suferit otrăvire cu fum”, au relatat salvatorii, potrivit presei locale.

Guvernatorul local, Serghei Tsivilev, a declarat că 49 de persoane sunt prinse în subteran, cu care salvatorii nu au reușit să stabilească o cale de comunicare.

Mina Liztvyazhnaya a fost înființată în 1956 și este deținută de compania SDS-Ugol. În această mină, în 2004, 13 oameni au murit după o explozie de metan, iar potrivit presei ruse, o altă explozie din 1981 a ucis cinci persoane.

Accidentele miniere sunt destul de frecvente în Rusia, ca urmare a standardelor de siguranță slabe, a lipsei de supraveghere a condițiilor de muncă sau a echipamentelor vechi din perioada sovietică.

Surse alternative: The Moscow Times, France24, DW, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday