Doi angajați ai uzinei din Perm au murit în urma unui incendiu produs seara trecută, iar un al treilea a fost rănit și are arsuri pe 90% din suprafața corpului, potrivit Inspectoratului Regional al Muncii din Perm.

Din primele informații transmise de autoritatea regională, “un produs a luat foc”, fără a oferi mai multe detalii. Oficialii ruși precizează că este în desfășurare o anchetă. Printre altele, la Perm sunt produse muniții pentru lansatoarele de rachete Grad și Smerch, dar și sisteme de apărare aeriană sau sisteme antinavă aer-sol.

Acum o săptămână, o explozie puternică urmată de un incendiu s-a produs la Brians, la 150 de kilometri de granița cu Ucraina, acesta fiind al șaselea incident de acest tip în ultima vreme. Miercurea trecută au avut loc explozii și la Belgorod, tot aproape de graniță, unde aparent a fost distrus un depozit de arme. Sâmbătă, a avut loc un incendiu puternic la o centrală electrică de pe insula Sahalin, în apropiere de Japonia, după ce un turbogenerator a luat foc, existând suspiciuni de sabotaj.

Surse alternative: Ria Novosti, Inspectoratul General al Muncii

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday