489 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19 în Rusia, a anunțat joi Alla Samoilova, șefa Serviciului Federal de Supraveghere a Sănătății, citată de agenția Tass.

La sfârșitul lunii mai, un oficial din Ministerul Sănătății de la Moscova anunța 101 medici decedați din cauza Covid-19, un număr mult mai mic decât datele neoficiale colectate de o asociație a medicilor ruși, care susținea că 444 de cadre medicale au murit.

Șefa Serviciului Federal de Supraveghere a Sănătății a spus că lipsa echipamentului de protecție adecvat la începutul epidemiei a fost unul dintre factorii care au contribuit la numărul mare de decese în rândul medicilor, dar a insistat că lipsurile au fost remediate.

”Astăzi nu primim nicio reclamație că personalul medical nu este dotat cu echipament individual de protecție sau că nu este testat”, a completat Samoilova.

Până în prezent, în Rusia au fost confirmate peste 560 de mii de cazuri de coronavirus și peste 7.600 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins

Sursă alternativă The New York Times, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday