Update 2: Ministerul Sănătății anunță că sunt 24 de persoane rănite, dintre care 19 cu răni provocate de focuri de armă. Cinci persoane au suferit răni după ce au sărit din clase pe geam.

Update 1: Conform anchetatorilor, citați de Tass și Interfax, cel puțin opt persoane au fost ucise și șase rănite. Referitor la atacator, informațiile prezentate de autorități sunt contradictorii. Guvernatorul regiunii a anunțat că acesta a fost ucis de către poliție, în timp ce Comitetul de Investigații a anunțat că a fost rănit și se află în custodia polițiștilor.

Știrea inițială:

Presa din Rusia relatează că o persoană necunoscută a deschis focul într-una dintre clădirile Universității din Perm. Din primele informații, patru persoane au fost rănite, unele agenții de presă precizând că atacul s-a soldat chiar și cu persoane decedate, dar numărul acestora este încă necunoscut.

Potrivit agenției de presă din Moscova Interfax, un purtător de cuvânt al Universității a confirmat atacul: “Informațiile se confirmă, a avut loc un atac armat. Eu și colegii mei ne aflam în sala de conferințe. Unii angajați ai instituției s-au închis în sălile de curs, iar alții în birouri“.

Un atac armat asemănător a avut loc în luna mai, într-o școală din orașul Kazan, când 10 elevi și un profesor au fost împușcați mortal, iar alte 16 persoane au fost spitalizate.

Știrea se actualizează pe măsură ce sunt disponibile informații oficiale

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday