Mii de pompieri au fost trimiși la fața locului pentru a lupta cu incendiile forestiere din regiunea cunoscută pentru tundra sa înghețată. Cea mai afectată zonă este cea din nordul Siberiei, Yakutia, care se află sub stare de urgență de săptămâni întregi. Marți, peste 2.600 de pompieri acționau în Yakutia. 

Ne sufocăm, plămânii noștri sunt otrăviți de fumul insuportabil”, au afirmat locuitorii Yakutiei într-o petiție adresată președintelui Vladimir Putin în care cer mai multe echipaje pentru a lupta contra focului.

Numărul incendiilor de vegetație din Rusia a crescut din ce mai mult în ultimii ani, pe fondul schimbărilor climatice. Anul acesta, temperaturile au atins noi recorduri, înregistrându-se 35 de grade Celsius în orașul Yakutsk, iar în orașul Verkhoyansk, cunoscut drept unul dintre cele mai reci locuri de pe Pământ, peste 30 de grade.

Și regiunea centrală Chelyabinsk a fost afectată de astfel de incendii. Săptămâna trecută, o persoană a fost ucisă de flăcări, iar zeci de case au fost distruse. 

Atât în ​​2019, cât și în 2020, incendiile sălbatice din Yakutia au dus la eliberarea unor cantități record de gaze cu efect de seră în regiune, potrivit Serviciului de monitorizare a atmosferei Copernicus (CAMS). În ultimele șase săptămâni, incendiile din regiune au produs aproximativ 150 megatone de dioxid de carbon.

The Guardian notează și că Moscova a înregistrat pe 23 iunie cea mai fierbinte zi din această lună din ultimii 120 de ani, după ce temperatura a atins 34,7 grade Celsius.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday