Districtul Militar Estic al Rusiei a anunță că efectuează exerciții de respingere a unui desant, ce implică peste 3 mii de soldați și sute de echipamente militare, fără a specifica exact locația din lanțul de insule unde au loc aceste exerciții. Presa japoneză spune că este vorba de un teritoriu confiscat de Uniunea Sovietică la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, încă revendicat de Tokyo, pentru că între cele două țări nu s-a semnat niciodată un tratat de pace.

Exercițiile militare realizate de Rusia au vizat respingerea navelor de luptă, distrugerea aeronavelor care transportau trupe și testarea capacității de lansare a rachetelor antitanc ghidate, anunță Interfax. “În plus, unitățile Forțelor de Apărare Aeriană iau un set de măsuri pentru a detecta, identifica și distruge aeronavele unui inamic simulat care ar efectua un asalt aerian”, a declarat agenția, citată de serviciul de presă al Districtului.

Săptămâna trecută, Rusia a anunțat retragerea de la negocierile pentru un tratat de pace, imediat ce Japonia s-a alăturat sancțiunilor impuse ca urmare a invadării Ucrainei.

Sursa: Reuters

Foto: Dimaberkut | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday