“Observăm anumite schimbări (…) în Siberia care ne permit să presupunem că în această regiune virusul își formează propria versiune prin mutații specifice”, a spus Anna Popova, șefa Rospotrebnadzor, instituția de supraveghere a sănătății din Rusia.
Popova nu a oferit detalii cu privire la cât de contagioasă sau mortală este această noua formă a virusului, dar a precizat că mutația nu-l face mai periculos.
Totodată, Popova a confirmat că studiile pentru al doilea vaccin rusesc împotriva Covid-19, EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, după Sputnik V, sunt în curs de desfășurare.
”Mutațiile coronavirusului nu au influențat eficacitatea vaccinului”, a precizat directorul general al Institutului Vector, Rinat Maksyutov, citat de TASS.
Un studiu efectuat în SUA în septembrie susține că mutațiile virusului nu l-au făcut mai letal, iar severitatea bolii este mai puternic legată de afecțiunile medicale pre-existente și de genetica pacienților.
Rusia se apropie de două milioane de cazuri de la începutul pandemiei și aproape 34 de mii de decese, devenind a cincea cea mai afectată națiune la nivel mondial, după Statele Unite, India, Brazilia și Franța. În ultimele 24 de ore, Rusia a raportat 442 de decese din cauza Covid, nu record negativ.
Sursa: Reuters.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.