Serviciul Federal de Securitate (FSB), citat de agențiile rusești de presă, a declarat “persona non grata” un diplomat japonez despre care afirmă că a fost prins “în flagrant” primind informații secrete cu privire la efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient. Reuters scrie că informațiile clasificate, inclusiv despre cooperarea Rusiei cu un stat din regiunea Asia-Pacific (nenumit), au fost obținute în schimbul “unei recompense monetare”. 

Ministerul rus de Externe, citat de agențiile de știri, arată: Rusia și-a exprimat atitudinea de protest față de partea japoneză în legătură cu acțiunile ofițerului general din cadrul Ambasadei Japoniei la Moscova și a înmânat guvernului de la Tokyo o notă cu conținutul corespunzător. Diplomatul Motoko Tatsunori a fost declarat persona non grata pentru activități incompatibile cu statutul acestuia”.

Surse alternative: Reuters, Interfax 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday