Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov, susține că guvernul de la Kiev ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini, din 63 de țări, de la demararea “operațiunii speciale” a forțelor armate rusești în Ucraina. 

Potrivit oficialului rus, România s-ar afla, alături de Canada și SUA, printre statele care au trimis cei mai mulți mercenari în Ucraina – aproximativ 1.500, după Polonia (1.717). Oficialul continuă și adaugă faptul că Marea Britanie și Georgia ar fi trimis fiecare aproximativ 300 de luptători, iar 193 au fost trimiși de regiunile din Siria, “controlate de guvernul Turciei”. 

Acesta a mai adăugat că majoritatea mercenarilor au luptat alături de armata Ucrainei în Kiev, Harkov, Odesa, Nicolaev și Mariupol. Până acum, Ministerul român de Externe nu a emis o reacție cu privire la acuzațiile oficialului rus. 

Sursă: Tass

Sursa Foto: Dmitry Kalinovsky / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday