Drona a fost denumită S-70 “Ohotnik” (trad. “Vânătorul”) și poate fi operată de la distanță. Principala caracteristică este că va fi detectată cu greu de radare. A fost proiectată de compania Suhoi, iar potrivit presei de stat din Rusia, aparatul are o greutate de sub 20 de tone și o viteză maximă în zbor de aproximativ 1.000 km/h. 

Conform TASS, drona va putea “comunica” cu sistemele electronice ale avioanelor invizibile SU-57, iar astfel le va putea asista în timpul misiunilor pentru atacuri coordonate. Experții militari ruși spun că aparatul de zbor poate fi considerat un fel de aeronavă multirol: va efectua misiuni de recunoaștere, va lovi ținte aflate la sol, dar și alte aparate de zbor inamice. Totodată, aceștia afirmă că va fi folosită pentru a sparge linia frontului și a distruge sistemele antiaeriane adverse”.

Un model experimental de S-70 a făcut primul zbor în august 2019, zbor care a durat circa 20 de minute. Un oficial militar a spus că planul este ca drona să fie controlată în viitor de un sistem cu inteligență artificială. Totuși, drona mai are de efectuat numeroase teste și evaluări, înainte de a intra în dotarea armatei.

Sursa: TASS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday