Pentru a doua oară într-o lună de conflict, Ministerul rus al Apărării oferă un bilanț al pierderilor suferite în Ucraina: 1.351 de morți și 3.825 de răniți. Pe 2 martie, după o săptămână de război, anunța doar 498 de militari uciși.

Numerele diferă cu mult de cele oferite de Ministerul ucrainean al Apărării, care actualizează bilanțul zilnic și anunță peste 16 mii de militari ruși uciși. Un bilanț considerabil mai mare fusese anunțat și de Pentagon zilele trecute. Armata ucraineană mai afirmă că a distrus 561 de tancuri, 115 avioane, 125 de elicoptere, 1.625 de blindate, 53 de drone și cinci nave aparținând Kremlinului. Ucrainenii mai susțin că au ucis șapte generali ruși, dar aceste informații nu sunt confirmate.

“Din nefericire, în cursul operațiunii militare speciale, există pierderi în rândul camarazilor noștri de arme”, a comentat Sergey Rudskoy, prim-adjunct al Șefului Statului Major rus. El a asigurat că familiile decedaților vor fi susținute financiar până ce copiii vor ajunge la maturitate.

*Informațiile oferite de cele două tabere nu pot fi verificate din surse independente.

Surse: Interfax, Ukrinform

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday