Autoritățile ruse au confirmat și 568 de decese de coronavirus în ultimele 24 de ore. Atât Moscova, cât și St Petersburg au înregistrat cele mai multe decese într-o singură zi, de la începutul pandemiei. 

Pe măsură ce cazurile au început să crească rapid în această lună, (erau sub 10 mii pe zi acum două săptămâni) oficialii s-au grăbit să convingă și chiar să oblige oamenii să se vaccinze. La Moscova, autoritățile au cerut barurilor și restaurantelor ca de luni să-i servească doar pe clienții care pot arăta dovada vaccinării, pe cei testați sau care au trecut prin boală. 

Persoanelor nevaccinate li se va refuza tratamentul spitalicesc non-urgent, iar începând de săptămâna trecută angajatorilor din serviciile publice le-a fost acordat termen o lună pentru a se asigura că 60% dintre angajații lor vor fi vaccinați. În caz contrar, aceștia riscă să fie amendați. 

Joi, grupul de coordonare a crizei de coronavirus din Moscova a declarat că angajatorii ar trebui să suspende personalul care refuză să se vaccineze, cu excepția cazului în care un angajat dispune de o scutire medicală specială.

De asemenea, cafenelele și terasele în aer liber vor fi închise începând cu 12 iulie pentru persoanele care nu prezintă un cod QR de vaccinare, a mai declarat primăria Moscovei, conform agenției de știri TASS.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday