Armata rusă a atacat infrastructura din portul Odesa, din sudul Ucrainei, conform oficialilor ucraineni, la o zi după semnarea acordului pentru a debloca exporturile de cereale prin Marea Neagră. ”Inamicul a atacat portul comercial maritim Odesa cu rachete de croazieră Kalibr”, a scris Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei. Potrivit acestuia, două rachete au lovit infrastructura din port, în timp ce alte două au fost interceptate de apărarea antiaeriană.

Ulterior, ministerul de Externe al Ucrainei a cerut ONU și Turciei, care au mediat acordul semnat vineri, să se asigure că Rusia își îndeplinește angajamentele și permite trecerea liberă a cerealelor pe coridorul stabilit.

Reamintim că ieri, Rusia și Ucraina au semnat un acord pentru reluarea exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră, care au fost în mare parte blocate de la începutul războiului.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday