Guvernul Federației Ruse a aprobat o listă a statelor și teritoriilor străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Federației Ruse, a companiilor și a cetățenilor acesteia.

Lista include SUA, Canada, statele UE (inclusiv România), Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andora, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan (considerat un teritoriu al Chinei, dar condus de propria administrație din 1949).

Aceste țări sunt considerate ”neprietenoase” deoarece ”au impus sau s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei după începerea unei operațiuni militare speciale a Forțelor Armate în Ucraina”, se arată în comunicatul publicat de Tass. Astfel, creditorii străini din țările considerate neprietenoase, care dețin obligațiuni în valută emise de statul rus, municipalitățile sau companiile ruse, nu vor mai fi plătiți în valută ci în ruble – care nu pot fi folosite de investitori. Noua procedură temporară se aplică plăților care depășesc zece milioane de ruble pe lună (sau o sumă similară în valută).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday