NASA a recunoscut faptul că inginerii săi au înregistrat două erori care au pus naveta spațială în modul de protecție, imediat ce s-a desprins de racheta Altas V care a scos-o din atmosferă. Acestea au fost cauzate de o scădere bruscă a temperaturii, cauzate de trecerea prin umbra Pământului, ceea ce a produs răcirea unei părți a acesteia. În modul de protecție (safe mode) sunt oprite toate sistemele care nu sunt esențiale pentru funcționarea navetei, până la primirea unor comenzi de la centrul terestru de comandă.

Într-un comunicat dat publicității ulterior, NASA a precizat că temperatura a revenit la normal iar misiunea nu este afectată.

Perseveresce 2020 are costuri estimate de 2,7 miliarde de dolari, fără a lua în calcul elicopterul Ingenuity, care va survola suprafața planetei Marte. Igenuity cântărește doar 1,8 kilograme, dar a costat 80 de milioane de dolari și este primul test de zbor al unui elicopter pe o altă planetă decât Pământ.

Sursă: Comunicat NASA

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday