Ministrul Fondurilor Europene a susținut o conferință de presă în care a detaliat situația absorbției fondurilor europene. Rovana Plumb a declarat că ,,de la lună la lună crește absorbția”.

„În exerciţiul financiar 2014-2020, am ajuns la un procent de 26%. Procentul este apropiat de media UE care e de 27%. În cifre absolute înseamnă aproape 8 miliarde de euro, investiții de care au beneficiat şi beneficiază milioane de români, autorităţile locale şi tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri”, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb susține că una dintre problemele care au generat blocaje sau încetiniri a fost birocrația. ,,Am început procesul de simplificare, accesul beneficiarilor să fie mai rapid, transparent și cu control mai eficient. Vom continua cu acest obiectiv și în 2019”.

Despre rata de contractare, ministrul a spus că s-a plecat de la de 5%, iar în prezent este 71%. ,,Plățile către beneficiari au fost de 4,4 miliarde de euro în sumă absolută”, a mai declarat Rovana Plumb.

Ministrul susține că România nu a pierdut bani din fondurile europene: ,,Nu numai că România nu a pierdut niciun euro, ci chiar câștigăm bani pentru cetățenii noștri. Accelerăm procesul de absorbție. Ne vom ocupa și de viitorul comun al UE”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday