Declarația a fost făcută de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, într-o emisiune la Antena 3, după ce comisarul european Corina Crețu a arătat astăzi că România este pe ultimul loc în UE la cheltuirea fondurilor europene pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor.

„Sigur că probabil că doamna comisar Crețu ar trebui să explice de ce există o asemenea abordare, pentru că și ieri, în conferință, așa cum vă spuneam, am recunoscut tot ceea ce înseamnă sprijin din partea Comisiei Europene.”, a spus Plumb.

S-a făcut referire la pierderea a 22 de milioane de euro. Nu s-a pierdut niciun ban, mai mult decât atât, pentru că s-a vorbit despre tinerii care sunt sprijiniți de către statul român prin proiecte europene, prin proiecte finanțate din bani europeni, avem la dispoziție 106 milioane de euro, 200 de mii de tineri care vor fi sprijiniți, bani care se pot cheltui până în 2023 și vă asigur că nu s-a pierdut niciun ban.”, a arătat ministrul.

Ministrul Fondurilor Europene a arătat, de asemenea, că „absorbția banilor europeni se face de către beneficiari, pentru că ei implementează proiecte. Rolul nostru este să ne asigurăm că asta se face într-un mod transparent, riguros, cu respectarea prevederilor europene.”

„Întotdeauna am considerat că această colaborare cu instituțiile europene se face pe bază de parteneriat, în special între Guvern și Comisia Europeană. Această colaborare va continua cu atât mai mult cu cât România va conduce tot ceea ce înseamnă teme importante pentru UE. Întotdeauna eu am considerat, într-un mod cât se poate de onest și de clar, faptul că trebuie să existe această colaborare și ea există.”, a mai spus Rovana Plumb.

Alte declarații ale ministrului Fondurilor Europene:

„Mâine practic vom debuta oficial în președinția Consiliului UE și vor veni la București toți comisarii europeni, președintele Comisiei Europene, președintele Consiliului UE, președintele Parlamentului European, la invitația doamnei premier Viorica Dăncilă.

Mâine va fi un moment important pentru România, având în vedere și marea responsabilitate pe care o avem. Fapt pentru care, în ceea ce privește aceste aspecte, aș vrea să facem o separare între declarații și colaborarea pe care o avem cu Comisia Europeană. Sigur că această colaborare este zilnică, între experții Comisiei Europene și colegii noștri din activitățile de management. (…)

Comisia Europeană a găsit înțelegere și dorință de a face bine pentru România prin absorbția banilor europeni, care aduc foarte multe beneficii pentru milioane de cetățeni.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday