În timp ce România are cel mai mic procent din Uniune, la nivelul blocului comunitar unul din doi cetățeni (55%) cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani afirmă că a căutat online informații despre leziuni, boli, nutriție, stil de viață sănătos și altele. În 2019, procentul se situa la 53%, iar în 2010 acesta era de 34%.

Ponderea persoanelor care caută informații medicale online a variat de la un stat membru la altul. În 2020, cea mai mare pondere a fost înregistrată în Finlanda, unde 77% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au căutat online subiecte legate de sănătate, urmate de Olanda (76%), Danemarca (72%) și Germania (70%). La polul opus, valori scăzute s-au mai înregistrat în Bulgaria (29%), Italia (35%, cu mențiunea că datele pe țară sunt din 2019) și Polonia (43%).

În plus, 20% dintre cetățenii UE au spus că au participat la o consultație online. 13% au accesat alte servicii de sănătate prin intermediul unui site sau al unei aplicații în loc să meargă fizic la spital sau la un medic. 11% dintre cetățeni și-au accesat dosarele medicale personale online. 

În ultimul deceniu, ponderea persoanelor care caută informații medicale online a crescut în marea majoritate a statelor membre ale UE. Cea mai mare creștere a numărului de persoane care caută informații de sănătate online a fost înregistrată în Cehia, Cipru, Spania, Irlanda și Croația.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday