Sute de mii de oameni au intrat în țară în ultima perioadă, mulți dintre ei susținând că au venit pentru mitingul de mâine din Piața Victoriei. Proteste de solidaritate sunt anunțate pentru mâine și în marile orașe din țară.

Protestul a ajuns și în presa internațională. Agenția Associated Press scrie despre românii din diaspora care s-au întors în țară pentru a protesta împotriva Guvernului.

În drum spre București, protestatarii au oprit în Cluj-Napoca și Sibiu. Coloana de mașini plecată din Timișoara s-a alăturat protestului tăcut Vă vedem” din fața sediului PSD Sibiu și au scandat Demisia”, Să vă fie frică, Ardealul se ridică”.  O altă coloană de mașini, plecată de la Oradea, s-a oprit la Cluj-Napoca și Târgu Mureș, în drumul spre Capitală.

https://www.facebook.com/vavedemdinsibiu/videos/690436097976182/

În Cluj Napoca protestatarii au scandat Să vă fie frică, Ardealul se ridică”, Sunteți un partid de hoți, de corupți și mafioți”, DNA să vină să vă ia”.

https://www.facebook.com/PlecatPrinLume/videos/969575596578881/

Jandarmeria a anunțat, joi dimineață, că va asigura ordinea și nu va accepta niciun fel de provocări. Avem obligația de a sancționa orice comportament antisocial care încalcă legea. Nu este în interesul nimănui să existe intervenții în forță.”, au anunțat reprezentații Jandarmeriei. Detașamente de jandarmi au fost aduse din țară, special pentru evenimentul mâine.

Primii protestatari a ajuns deja în piața Victoriei din Capitală, cu mai mult de 24 de ore înaintea mitingului de mâine. Aceștia au venit cu o rulotă și au instalat un cort în piață.

https://www.facebook.com/VoceaStraziiBucuresti/videos/1774668719267692/?q=vocea%20strazii

Prima coloană de mașini cu români din diaspora, veniți pentru a participa la mitingul din 10 august, a ajuns aseară în România. Zeci de persoane, majoritatea din Oradea, i-au așteptat în vama Borș pe primii români care au venit în mod organizat, în țară.

https://www.facebook.com/OradeaCivica2017/videos/449200098896129/

Alte coloane organizate tranzitează Europa, în drum spre România. Mai multe evenimente anunțate pe Facebook organizează plecarea mașinilor venite din Europa, din diferite orașe ale României, spre București.

Un flash-mob de susținere a românilor din diaspora, veniți în țară pentru protest, a avut loc miercuri la Timișoara.

https://www.facebook.com/InitiativaTimisoara/videos/2168723006674225/UzpfSTIyNTU0MDkwMDgwMTY2NzQ6MjY1NDU2ODcxODEwMDY5OQ/?q=timisoara%20sustine%20diaspora

Evenimente de susținere vor avea loc, în 10 august, și în alte orașe din România: Cluj, Bistrița, Oradea, Constanța, Arad, Iași, Piatra Neamț, Bacău, Brașov, Timișoara. De asemenea, vor avea loc proteste și în orașe din Europa: Amsterdam, Roma, Zurich, Madrid.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday