Față de săptămâna trecută, nu mai prezintă risc epidemiologic ridicat Bulgaria, Ungaria, Polonia, Tunisia, precum și Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Liechtenstein, Palestina, Liban, Armenia, Anguilla, Bahamas. Românii care se întorc din aceste țări nu mai trebuie să intre în carantină.

Turcia, Serbia, Luxemburg și Andorra, care săptămâna trecută se aflau pe lista roșie, se regăsesc acum pe cea galbenă, deoarece incindența a scăzut. Pe aceeași listă au fost incluse și Slovacia, Botswana și Malaysia, unde incidența a crescut. Persoanele se întorc din aceste state sunt exceptate de la carantină dacă prezintă un test PCR negativ realizat recent. Totuși, pot petrece doar zece zile izolați, dacă în a opta zi au un test Covid negativ.

Numai Trinidad și Tobago au fost incluse pe lista roșie, pentru care se impune caratina. Persoanele care prezintă rezultat negativ la testele Covid în ziua a opta mai rămân apoi doar două zile în carantină.

Săptămâna trecută, când autoritățile au decis schimbarea criteriilor de încadrare a țărilor cu risc epidemiologic crescut, șeful DSU Raed Arafat a precizat că persoanele vaccinate nu intră în carantină, indiferent de statul din care se întorc.

Lista Nouă

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday