Comisia Europeană a transmis astăzi printr-un comunicat de presă că această expertiză tehnică, care va fi furnizată în conformitate cu planul REPowerEu pentru o energie mai accesibilă, mai sigură și mai durabilă, va ajuta statele membre să identifice și să pună în aplicare cele mai bune reforme politice și investiții în domenii precum diversificarea aprovizionării cu energie, accelerarea tranziției către energia regenerabilă și creșterea eficienței energetice.

Totodată, ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, sprijinul tehnic va contribui la eliminarea treptată a dependenței de combustibilii fosili ruși și va ajuta la atenuarea șocurilor prețurilor pe termen mediu, inclusiv prin accelerarea tranziției ecologice a UE.

Statele membre care au solicitat și vor primi acest sprijin în următoarele luni sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Croația, Italia, Cipru, Ungaria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia și Finlanda.

Pe lângă criza umanitară din Ucraina, statele membre se confruntă cu o criză energetică fără precedent. Instrumentul de asistență tehnică va oferi sprijin direcționat, personalizat și în timp util pentru fiecare dintre nevoile în schimbare rapidă ale acestor state membre”, a declarat Comisarul European pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira.

Sursă: Comisia Europeană

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday