Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat o hotărâre pentru eliminarea clasificării țărilor în funcție de riscul epidemiologic și adoptarea unor noi criterii pentru plasarea în carantină a celor care se întorc din străinătate. Noile decizii au fost prezentate de secretarul de stat Raed Arafat:

  • Se elimină încadrarea statelor în funcție de situația epidemiologică, în state verzi, galbene sau roșii.
  • Se instituie carantina cu o durată de 5 zile pentru cei ce vin în România și NU prezintă certificatul digital al UE și alte documente care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă PCR efectuată cu 72 de ore înainte.
  • Excepții: Copii de 12 sau mai puțini ani, persoane aflate în tranzit care părăsesc țara în 24 de ore, transportatorii de mărfuri sau de persoane, personalul navigant, persoanele care merg la muncă sau la studii peste graniță.
  • Măsura de carantină pentru contacții direcți va fi de 5 zile, iar exceptați sunt cei care au trecut prin boală și care au cel mult 90 de zile de la terminarea izolării.
  • Ce aveți în această hotărâre CNSU nu necesită o ședință de guvern pentru validare.

Hotărârea integrală:

HCNSU Nr 6 Din 31 01 2022 MS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday