Deși este abia pe locul opt, fiind devansată și de Bulgaria, România a consemnat anul trecut o creștere semnificativă (aproape 13%) a producție de biciclete și are perspectiva de a deveni unul dintre cei mai importanți producători, la nivel european, din această toamnă.

Printre statele membre ale UE, Portugalia a fost cel mai mare producător de biciclete în 2019, cu o producție de 2,7 milioane de biciclete, urmată de Italia (2,1 milioane), Germania (1,5 milioane), Polonia (0,9 milioane) și Olanda (0,7 milioane). Aceste cinci țări au reprezentat împreună 70% din producția totală de biciclete din UE în 2019. 

România se afla abia pe locul opt în 2019, cu aproape 525 de mii de biciclete produse, chiar dacă anul trecut producția a urcat cu 67 de mii de bucăți. Cele mai multe sunt fabricate acum la Reșița (Decathlon, companie franceză) și la Deva (Eurosport DHS, firmă controlată de chinezii de la Niu Guanghui).

Oricum, din această toamnă ar trebui să înceapă producția la Timișoara o companie italiană care produce tot pentru Decathlon și care intenționează ajungă în 2021 la o producție de 1,5 milioane de biciclete. România are astfel șansa de urca în topul european al producătorilor, chiar dacă țara noastră nu are o lungime a pistelor de biciclete care să se poată compara cu țările occidentale, iar bicicleta nu este cel mai popular mijloc de locomoție.

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday