“Uniunea Europeană este alături de România, în contextul în care se confruntă cu o creștere puternică a numărului de cazuri de coronavirus. Prin Mecanismul de Protecție Civilă, UE trimite 250 de concentratoare de oxigen, pentru a trata pacienții cu forme severe ale bolii”, a scris pe Twitter Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea situațiilor de criză.

Comisarul a mai explicat că 200 de oxigenatoare sunt trimise fondul de siguranță al UE, aflat în Olanda, iar alte 50 din Polonia. Aparatele sunt necesare pentru a trata mai mulți pacienți cu forme severe de Covid, în contextul în care astăzi la prânz mai era liber un singur pat în secțiile ATI, în toată țara.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat într-o conferință de presă că România a decis să apeleze la mecanismul european pentru a suplimenta numărul celor 500 de aparate care vor fi cumpărate. Arafat a mai anunțat că România și Ungaria vor agrea un mecanism prn care pacienții români să fie transferați în țara vecină.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday