Patru pacienți bolnavi de Covid au fost transportați în această dimineață către două spitale din Danemarca și Cehia, pentru a fi tratați în unitățile de specialitate din orașele Aarhus, respectiv Praga, potrivit DSU și MAPN.

În contextul situației generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri pozitive SARS-CoV-2 și a crizei sanitare pe care o traversează România în valul 4 al pandemiei de COVID-19, Danemarca și Cehia sprijină statul român, prin punerea la dispoziție a patru locuri în unitățile lor spitalicești, în scopul acordării asistenței medicale de specialitate pacienților români aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel, o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat sâmbătă, 6 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, cu doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Aarhus, Regatul Danemarcei.

Totodată, o altă aeronavă a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat astăzi de pe aeroportul din Târgu Mureș, cu alți doi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 către Praga, Cehia.

Pe timpul celor două zboruri, pacienții au fost permanent monitorizați și asistați de echipe medicale din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Mureș. Multumim Cehiei🇨🇿 și Danemarcei🇩🇰 pentru sprijinul acordat!

Vineri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunțase că mai mulți pacienţi infectați cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi la sfârșitul acestei săptămâni în Danemarca și Cehia, aceștia venind din zona Mureș-Cluj și din București. În prezent, 38 de pacienţi români sunt internaţi în spitale din patru ţări, cei mai mulţi în Germania şi Ungaria.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday