Statele membre UE au produs anul trecut 32 de miliarde de litri de bere cu alcool (74 de litri pe cap de locuitor), în scădere cu 8% față de 2019. Cantitatea de bere fără alcool a rămas la nivelul din 2019, de 1,4 miliarde de litri.

Germania a fost principalul producătorul, cu 7,5 miliarde de litri (24% din volumul total realizat în UE), urmată de Polonia (12%), Spania (10%), Olanda (8%), Franța (7%), Cehia (6%) și România (1,7 miliarde litri, sau 5%). Cea mai mare creștere a producției a înregistrat-o Slovacia (+25%), urmată de departe de Grecia, Lituania și Franța (toate +3%).

Cel mai mare exportator de bere a fost Olanda (1,9 miliarde de litri de bere exportați intra și extra-UE), urmată de Belgia (1,7 miliarde de litri) și Germania (1,5 miliarde de litri). Principalele destinații din afara UE pentru exporturile de bere au fost Statele Unite (22% din totalul exporturilor de bere din afara UE) și Regatul Unit (21%).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday