Premierul Cîțu a fost cel care a anunțat că pragul a fost atins, în timpul unei vizite la centrul de vaccinare non-stop de la Sala Palatului din București. Grupul de coordonare a campaniei de imunizare a oferit ulterior statisticile detaliate – mai exact 3.529.427 de români s-au vaccinat cu cel puțin o doză de ser, iar 2.251.795 au făcut și rapelul.

Potrivit ECDC, România a vaccinat peste 21% din populația adultă cu cel puțin o doză de ser anti-Covid. Menționăm că pe teritoriul țării, adolescenții cu vârste peste 16 ani pot face vaccinul Pfizer/BioNTech. De asemenea, centrul european arată că mai mult de 12% din populație este imunizată complet.

La începutul acestei săptămâni, a fost demarată și vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. 2.654 de români au făcut acest vaccin.

De joi de la ora 17 și până vineri la ora 17, 38.238 de persoane au primit prima doză, iar 54.263 au primit rapelul. Autoritățile sanitare au anunțat joi că în decurs de 24 de ore, de miercuri ora 17 până joi la ora 17, au fost inoculați peste 100 de mii de români, cei mai mulți într-o singură zi.

Comunicatul integral:

Tabel Situatie Vaccinari 07.05.2021

Sursa: ECDC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday