În al doilea trimestru al anului, țările membre UE au înregistrat un excedent comercial de 108,8 miliarde de euro, adică 3,1% din PIB-ul Uniunii. Spre comparație, în primele trei luni ale anului Uniunea înregistra un surplus de 123 miliarde de euro, adică 3,7% din PIB. 

Statele membre cu cel mai mare deficit de cont curent în perioada aprilie – iunie 2021 au fost Franţa (-6 miliarde de euro), Grecia (-4,7 miliarde) şi România (-4,6 miliarde). Țările cu cele mai mari excedente au fost Germania (+56,7 miliarde), Olanda (+23,6 miliarde) și Italia (+16,3 miliarde). 

De altfel, România a avut și în primul trimestru deficit de trei miliarde de euro, al doilea cel mai mare din UE, după cel al Franței.

În relația cu Marea Britanie, UE a înregistrat un surplus de 53,6 miliarde de euro, iar din schimburile cu SUA a rezultat un excedent de 53,6 miliarde, în timp ce deficite a înregistrat în urma schimburilor cu China (-20,9 miliarde de euro), Rusia (-7,1 miliarde).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday