România a avut a treia cea mai mare scădere a producției industriale în iunie 2022, comparativ cu iunie 2021 (-3,7%, după metodologia Eurostat). A fost întrecută doar de Belgia (-11,6%) și Slovacia (-5,7%). Producția industrială a Bulgariei a crescut cu 17.4%. În schimb, din mai în iunie 2022, producția industrială a României a scăzut cel mai puternic (-3,9%), după care a Belgiei (-2,2%), a Italiei și a Letoniei (ambele cu -2,1%).

La nivelul Uniunii Europene, producția industrială (ajustată în funcție de zilele lucrătoare) a crescut cu 0,6% din mai în iunie, respectiv cu 3,2% față de iunie 2021. La nivelul Zonei Euro, creșterea a fost de 0,7% din mai în iunie, de trei ori mai mare decât estimările analiștilor consultați de Reuters. 

Separat, în UE, producția bunurilor de capital (mașini, unelte, echipamente) s-a apreciat cu 7,5% comparativ cu iunie 2021, cea a bunurilor cu folosință imediată cu 2,6%, cea a bunurilor de folosință îndelungată și a energiei cu 2,4%.

Surse alternative: Eurostat, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday