Urmează ca Rolls-Royce (care nu trebuie confundată cu Rolls-Royce Motor Cars, deținută de BMW) să depună cereri pentru mai multe recorduri mondiale la Federația Aeronautică Internațională. Acestea vizează atingerea unei viteze de peste 555,9 km/h pe o distanță de trei kilometri (cu 213 km/h peste recordul anterior), deplasarea cu viteză constantă de peste 532,1 km/h pe o distanță de 15 kilometri (cu 292 km/h peste recordul anterior), dar și ascensiunea la o altitudine de 3.000 de metri în 202 secunde (cu 60 de secunde mai rapid decât recordul anterior).

În cadrul unui astfel de test, “Spirit of Innovation” a atins 623 de kilometri pe oră. Avionul este unul de mici dimensiuni și este rezultatul unui proiect numit ACCEL, sau Accelerating the Electrification of Flight. Potrivit Rolls-Royce, avionul foloseşte un sistem de propulsie electrică de 400 de kilowaţi (dezvoltă aproximativ 500 cai putere), cu “cel mai dens pachet de baterii de propulsie asamblat vreodată în industria aerospațială”. Jumătate din acest proiect este finanțat de guvernul britanic, iar zborul inaugural a avut loc în luna septembrie.

Sursa: Rolls-Royce

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday