Veniturile companiei de fabricare și întreținere a motoarelor avioanelor au scăzut de la 9,3 miliarde de euro, în 2019, la numai 5,8 miliarde în 2020, din cauza crizei generale la nivelul industriei aeriene. Din această cauză, Rolls-Royce a fost nevoită să cheltuie 4,9 miliarde de euro din capitalul său de risc, pentru a-și putea continua activitățile. Grupul anticipează că va fi nevoit să mai cheltuie alte 2,3 miliarde, în acest an.

Rolls-Royce a estimat că timpul de zbor al aeronavelor dotate cu motoarele sale a scăzut la numai 43% din nivelul anului 2019 și se așteaptă ca în acest an, procentul să fie de 55%. Nici chiar în 2022 zborurile nu vor depăși 80% din volumul anterior pandemiei.

Anul trecut, compania britanică a concediat șapte mii de oameni (aproape o treime din total) și a oprit pentru două săptămâni activitatea în uzine, pentru a-și reduce cheltuielile.

Sursa: The Guardian.

Sursa foto: Rafael Drück//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday