Rolex, cel mai mare producător de ceasuri la nivel mondial, va începe construcția a trei noi fabrici temporare, în cantonul Fribourg, anul acesta. Ele fac parte dintr-un proiect al companiei care include și o uzină mai mare în Bulle, de peste un miliard de dolari, care ar trebui să înceapă să funcționeze din 2029.

Una dintre fabrici va fi construită în a doua jumătate a acestui an în Romont și va avea o suprafață de nouă mii de metri pătrați, urmând să înceapă producția ceasurilor în 2025. De asemenea, o altă fabrică din Villaz-Saint-Pierre este programată să intre în funcțiune anul viitor. Rolex a precizat că vor fi făcute recrutări pentru noua fabrică din Bulle, care ar putea avea în jur de 300 de angajați. 

Compania susține că decizia de a accelera producția vine pe fondul cererii tot mai mari de ceasuri de lux. În prezent, modelele noi de ceasuri nu sunt în general disponibile pentru achiziționare imediată prin rețelele autorizate ale companiei. Astfel, marii comercianți de produse de lux au decis să vândă ceasurile Rolex la prețuri mult mai mari decât cele stabilite de companie.

Sursa: Bloomberg

Foto:  Editor77 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday