Totodată, organizatorii turneului au precizat că au avertizat-o pe Naomi Osaka că dacă va ignora în continuare obligaţiile media se va ajunge la sancţiuni mai dure, care ar putea consta chiar şi în excluderea de la turneu. ”Am sfătuit-o pe Naomi Osaka că, în cazul în care va continua să ignore obligațiile sale media în timpul turneului, se va expune la posibile consecințe ulterioare ale încălcării Codului de conduită. Așa cum era de așteptat, încălcările repetate atrag sancțiuni mai dure, inclusiv neîndeplinirea obligațiilor de la turneu (articolul III T. Codul de conduită) și demararea unei anchete privind încălcări majore care ar putea duce la amenzi mai substanțiale și la suspendări viitoare de Grand Slam”, precizează organizatorii.

Miercuri, Naomi Osaka a anunţat pe Twitter că nu va participa la conferinţele de presă la Roland Garros, pretinzând că își protejează sănătate mintală. 

Ca urmare a lipsei de implicare a lui Naomi Osaka, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open i-au scris împreună sportivei pentru a verifica dacă este în regulă şi a-i oferi susţinere, a sublinia dăruirea pentru binele sportivilor şi a sugera un dialog. Ei i s-au amintit şi obligaţiile sale, consecinţele în cazul nerespectării şi că regulile ar trebui să se pună în aplicare în mod egal pentru toţi sportivii”, mai spun organizatorii.

Duminică, Naomi Osaka, locul 2 WTA, a trecut în primul tur de la Roland Garros de Patricia Ţig, locul 63 WTA, scor 6-4, 7-6 (4). Osaka va evolua în manşa a doua cu Ana Bogdan, locul 102 WTA.

După meciul cu Patricia Ţig, Osaka a acordat totuși interviul de pe teren.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday