Administrația Fondului de Mediu (AFM) anunță că a evaluat toate cererile de finanțare depuse în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice”.  Instituția precizează că, în total, au fost declarate eligibile 12.718 dosare. Suma totală care ar urma să fie finanțată după prima sesiune este de 252 milioane de lei.

AFM precizează că va publica listele cu beneficiarii pe site-ul www.afm.ro și va mai demara o perioadă de înscriere în toamnă, întrucât bugetul total, de 536 de milioane de lei, nu a fost epuizat în prima sesiune de înscriere.

Prin „Casa Verde Fotovoltaice” beneficiarii au putut obține până la 20.000 lei nerambursabili, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice, cu o putere minimă de 3kWp.

Mă bucur că, în doar o lună de când mă aflu la conducerea AFM, pot să anunț finalizarea evaluării tuturor dosarelor depuse în Programul Casa Verde Fotovoltaice. De asemenea, avem de gând ca, în următoarele zile, să le transmitem beneficiarilor spre semnare primele contracte de finanțare nerambursabilă”, a declarat Andreea Kohalmi – Szabo, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Dosarele neaprobate fie au fost incomplete sau conțineau documente expirate, fie au avut datele completate greșit. Administrația Fondului de Mediu mai precizează că, din cauza unor erori informatice, câteva zeci de solicitări nu au putut fi soluționate, acestea urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare.

Comunicat Presa Fotovoltaice 2020 06 11

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday