Risc maxim de avalanșă în Munții Făgăraș, la altitudini de peste 1800 de metri. Salvamontiștii recomandă turiștilor să nu părăsească punctele de cazare. La altitudinile inferioare, gradul de risc este de patru din cinci puncte de intensitate, informează Adrian David, șeful Direcției Salvamont Sibiu.

Ninsoarea căzută în ultimele zile a determinat creşterea riscului de avalanşă la gradul 5 din 5. Acest risc este echivalent cu un cod roşu meteorologic. În aceste condiţii nu recomandăm turiştilor să iasă afară din cabană, să facă deplasările în jurul cabanelor şi exclus să urce mai sus de nivelul cabanelor din Munţii Făgăraşului. De asemenea, se înregistrează risc de gradul 4 la altitudini mai mici de 1800 de metri, acest risc implică aceleaşi măsuri de precauţie”, transmite şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, citat de News.ro.

Administrația Națională de Meteorologie explică faptul că atunci când este atins gradul cel mai mare de risc „instabilitatea stratului de zăpadă este generalizată. Chiar și pe pantele puțin abrute se pot produce spontan numeroase avalanșe mari, adesea chiar de foarte mari dimensiuni.”

Dispeceratul Național Salvamont informează că în ultimele 24 de ore a centralizat 57 de apeluri de urgență, la nivelul structurilor teritoriale. Salvatorii cataloghează situația drept: „O zi cu foarte multe evenimente la care salvamontiștii au fost solicitați să intervina, cu cazuri multe pe domeniile de practicare a sporturilor de iarna, dar și în restul zonei montane”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook. Precizează că au primit alte 21 de apeluri prin care se solicitau sfaturi sau informații despre zona montană.

Bună dimineața!Din nou, o zi cu foarte multe evenimente la care salvamontiștii au fost solicitați să intervina, cu…

Gepostet von Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont am Samstag, 28. Dezember 2019

„Echipele salvamont pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday