Compania lui Branson (foto: al treilea din dreapta) a precizat că următorul zbor de test va avea loc pe 11 iulie și că fondatorul său va fi printre cele șase persoane aflate la bord, în timp ce călătoria lui Bezos este programată pentru data de 20 iulie. Virgin Galactic intră astfel în domeniul turismului spațial, alături de competitorii SpaceX (Elon Musk) și Blue Origin.

“Am fost mereu un visător. Mama mea m-a învățat să nu renunț niciodată și să ajung la stele. Pe 11 iulie, este timpul să transformăm acel vis într-o realitate la bordul următorului zbor spațial Virgin Galactic”, a spus Branson pe Twitter. După acest anunț, acțiunile companiei au crescut cu 20%.

Cei doi miliardari și-au fondat fiecare companiile. Bezos a lansat Blue Origin în 2000, iar Branson a creat Virgin Galactic în 2004, cu visul de a ajunge ei înșiși în spațiu. 

Branson va călători în spațiul suborbital alături doar de angajați ai companiei, acesta fiind primul zbor cu echipaj uman complet și doar a patra ieșire în spațiu pentru Virgin Galactic, în timp ce Bezos va fi însoțit de fratele său, de o femeie, pionier în industria aerospațială, în vârstă de 82 de ani și o altă persoană, câștigătoare a licitației lansate de fondatorul Blue Origin pentru un loc pe nava sa, pentru care a plătit 28 de milioane de dolari.  

Branson va împlini 71 de ani la o săptămână după lansarea programată.

Virgin Galactic își lansează racheta de pe un avion, iar apoi aceasta va urca la o altitudine de aproximativ 88 km. Blue Origin își lansează racheta New Shepard de la sol, iar capsula purtată de aceasta va urca până la aproximativ 106 km. 

Surse alternative: Business Insider

Sursa foto: Twitter Richard Branson

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday