La 30 iulie 2022, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 42,76 de miliarde de euro, față de 42,03 miliarde de euro la 30 iunie 2022.

BNR precizează că în cursul lunii au avut loc următoarele operațiuni:

  • Intrări de 3,3 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieşiri de 2,5 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,75 de miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2022 au fost de 48,51 de miliarde de euro, faţă de 47,82 miliarde la 30 iunie 2022.

Sursa Foto: Tanyashir / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday