Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României au crescut, în septembrie, cu 361 de milioane de euro, față de luna august a acestui an, până la 31,421 de miliarde de euro, potrivit datelor publicate luni de BNR.

Potrivit BNR, în cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1.418 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice și altele;
  • Ieşiri de 1.057 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,4 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2018 au fost de 34,824 miliarde de euro, faţă de 34,508 miliarde de euro la 31 august 2018.

Plăţile scadente în luna octombrie 2018 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 409 milioane euro.

Datele BNR aici. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday