La 31 iulie 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 39 de miliarde de euro, față de 36,8 miliarde de euro la 30 iunie 2021.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 3,8 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de 3,5 miliarde de euro) și altele;
  • Ieşiri de 1,7 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăti de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,1 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2021 au fost de 44,1 miliarde de euro, faţă de 41,7 miliarde de euro la 30 iunie 2021.

Plăţile scadente în luna august 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 211 milioane euro.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday