Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României erau la sfârșitul lunii februarie de 35,83 miliarde euro, față de 35,50 miliarde euro la 31 ianuarie 2020. Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 4,92 de miliarde de euro, mai informează BNR.

În cursul lunii au avut loc următoarele operațiuni:

  • Intrări de 1,37 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieșiri de 1,04 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

BNR mai menționează că 24 februarie – 23 martie 2020 este perioada de aplicare a deciziei de reducere a ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută la 6% de la 8%

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 29 februarie 2020 au fost de 40,75 de miliarde de euro, față de 40.,27 de miliarde euro la 31 ianuarie 2020.

Plățile scadente în luna martie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 136 milioane euro.

.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday