Într-o scrisoare adresată unui deputat european, pe 25 iulie, comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, a spus că Apple i-a transmis în 2021 că iPhone-ul său este posibil să fi fost piratat folosind programul Pegasus, un instrument dezvoltat și vândut clienților guvernamentali de firma de supraveghere israeliană NSO Group.

În urma avertizării primite de la Apple, dispozitivele personale și profesionale ale lui Reynders, precum și cele folosite de alți angajați ai Comisiei Europene au fost inspectate. Deși investigația nu a găsit dovezi concludente că telefoanele lui Reynders sau ale personalului UE au fost piratate, anchetatorii au descoperit ”indicatori de compromis” – un termen folosit de experți pentru a descrie că există dovezi care arată că telefoanele au fost compromise.

Scrisoarea lui Reynders nu a oferit mai multe detalii și a spus că ”este imposibil să atribuim acești indicatori unui anumit făptuitor cu deplină certitudine”. Acesta a adăugat că ancheta este încă activă.

Reuters precizează că purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru justiție, Comisia Europeană și Didier Reynders nu au fost oferit un punct de vedere, iar o purtătoare de cuvânt a companiei israeliene NSO a declarat că firma va coopera de bunăvoie într-o anchetă a UE.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday